За хосписа

Хопис Царица Елеонора Варна

Над 19 години се грижим за пациенти от Североизточна България

Хосписните здравни грижи в България се развиха значително през последните години, давайки възможност на повече нуждаещи се да се възстановят по-бързо, по-лесно и в по-голяма степен. Качествените медицински грижи, съчетани с милосърдие и желание за помощ са незаменима предпоставка за по-високо качество на живот за пациентите ни.

Екипът на Хоспис Царица Елеонора стартира с двама служители през 2000 година, за да достигне днес над 20 високо-квалифицирани медицински професионалисти, които се грижат 24 часа в денонощието за 45 пациента. Нашите пациенти са от цяла Североизточна България и са с широк спектър от заболявания. Най-честите са:

  • Състояния след Мозъчен Инсулт
  • Заболявания на Сърдечно-Съдовата Ситема, включително след поставяне на стент, байпас или пейсмейкър
  • Онкозаболявания с различна локация с и без оперативна интервенция
  • Заболявания на Опорно-Двигателната Система в т.ч. и ендопротезиране
  • След травматични състояния
  • Захарна болест

Досега в Хоспипс Царица Елеонора Варна сме се грижили за пациенти на възраст от 20 до 98 години и винаги се стремим да направим всичко възможно да помогнем както на пациентите, така и на техните роднини и приятели.

Бихме искали да ви информираме, че в хосписа не приемаме психично болни, защото те изискват друг вид грижи, за които не сме квалифицирани. Благодарим предварително за разбирането!

За нас

Хоспис Царица Елеонора е първият регистриран хоспис в Североизточна България

Дейността започна през 2000 година с медицински грижи по домовете. Разрастването на предлаганите здравни услуги и нарастващата нужда от разкриване на стационар доведоха до откриването на легловата база на Хоспис Царица Елеонора в Медицински комплекс Младост във Варна през 2008 година. Днес хосписът разполага с 45 легла, давайки възможност на пациенти от региона да получат висококвалифицирани медико-социални грижи.

Индивидуална грижа и подход при лечението на всеки пациент

Ние твърдо вярваме и отстояваме позицията си ежедневно, че пациентите трябва да получават възможно най-личния и индивидуален подход към лечението си. Физическото здраве, може да следва определени стъпки и последователности, но психо-емоционалното здраве и състояние изискват много внимание, любов и търпение. В Хоспис Царица Елеонора гледаме на нашите пациенти цялостно, фокусирайки се върхи всички аспекти, за да се преодолее болестта на всяко ниво.

"Благодаря на целия персонал на Хоспис “Царица Елеонора” за грижите, които положихте за моя баща. Доведохме го при вас с трахеостома, катетър и на памперс. След 5 месеца интензивни грижи и рехабилитация го прибираме в дома на собствен ход и в добро здраве. Нека Господ даде на вас и семействата ви много здраве и дълъг живот. Вашата любов и търпение нямат цена!"
 

Т.С. 5/4/2009

"Очарована съм от уменията и всеотдайността на целия екип на хоспис „Царица Елеонора”, който се съобразява с индивидуалните потребности и характер на всеки постъпил пациент. Държат се с нас като деца-дават увереност в собствените ни сили. Тонът в хосписа е мажорен и това се отразява положително на нас пациентите, които преди това сме загубили вяра в себе си. Вашият труд е един от най-трудните, най-отговорният, най-всеотдайният. Общуването Ви е на много високо ниво. Благодаря на милата г- жа Петрова, Д-р Николов, на всички болногледачи, рехабилитатори за положените грижи! А на мед. сестрите ще кажа: Скъпи български сестри, вие обръщате България на силна и мощна армия. И не забравяйте, че на всеки седми април всички цветя на земята обръщат челца към вашите горди и топли сърца. Това кратко признание написах с моята дясна ръка, която беше строшена преди да дойда тук. И кракът ми е готов да бяга."

Р.Д. 16/2/2014

"Благодаря на целия персонал от хоспис „Царица Елеонора”, на Мариана Петрова, на д-р Николов за грижите и вниманието, които полагат, за всеотдайността и за трудолюбието им. Благодаря на м.с. Дора Христова и на м.с. Русева, на болногледачите за грижите, които положиха за моя брат Д.Р. в продължение на 8 месеца. Желая на всички ви много лично щастие и успехи в благородната кауза."

М.К. 20/4/2010

"Живея в чужбина от много години. Баща ми е с инсулт от две години и на инвалидна количка. След смъртта на майка ми го доведох в Хоспис “Царица Елеонора”. Бях много объркана. Но сега зная, че съм направила правилния избор. Грижите в хосписа са на ниво. Мога да говоря с баща ми по Skype и така съм спокойна. Благодаря, че ви има, мили хора, не зная какво щях да правя без вас. "

М.И. 21/8/2009

"Мили хора от Хоспис Царица Елеонора, благодаря Ви от сърце за всичко, което правите за моя съпруг и за мен в престой ни при вас. Трогната и възхитена съм от всеотдайността и човечността Ви. Поздравявам г-жа Петрова и Д-р Николов за реализацията на Вашето високохуманно дело. Желая ви сърдечно много лично щастие, любов и здраве в трудния ви път. Оставам изпълнена с обич и уважение към Вас."

инж. Х. 30/6/2010

"На 30.03.2009 г. дойдох в хосписа след операция на десен крак. Бях посрещната учтиво от главния лекар, управителката и целия персонал. Останах 90 дни за лечение. Бях обгрижвана с много любов и внимание. Обичам ви всички, бъдете живи и здрави. Благодарение на вашите грижи и любов мога отново да ходя и да се обслужвам."

Д.Д. 6/7/2009

"Какво му трябва на болен човек - внимание, усмивка и топла дума. Искам да благодаря на всеки от персонала на хосписа за грижите към мен, но се страхувам, че ще пропусна някое име. Желая Ви, прекрасни хора, да бъдете здрави и все така отдадени на благородната кауза – да помагате на болните."

Д.С. 20/11/2011

"След тежка трудова злополука и престой в болницата се наложи някой да полага грижи за моето здраве и да бъда рехабилитирана. И така попаднах в хоспис Царица Елеонора. Двумесечният престой в него ми даде възможност да се запозная с изключителни професионалисти – управителката Петрова, мед. сестрите, болногледачите и рехабилитаторите. Всички те са винаги усмихнати готови да ти помогнат за всичко, да те изслушат и утешат! Благодаря ви от сърце момичета. Бъдете винаги такива мили и благородни! Желая ви много здраве и много радост."

Р.М. 20/4/2012

"След тежко боледуване постъпих в хосписа посрещната от г-жа Петрова много сърдечно и със загриженост за моето здраве. Почуствах, че влизам в едно мило и топло семейство. И не се излъгах. В продължение на 6 месеца живях в този дом при много добри условия и човешко, топло отношение. Не бях сама и на Нова година, на бабин ден, на 8-ми март. И всички болни тук не бяха сами. Бяхме заедно, бяхме едно семейство, макар далеч от своите лични такива. За всичко това се погрижи г-жа Петрова. Сърдечни благодарности за вниманието, за грижите, за доброто отношение от целия екип! Желая Ви много здраве и късмет, за да продължите това благородно дело."

С.Ф. 15/03/2013

"Благодарни сме че ви има! Благодарни сме че ни търпяхте! Благодарни сме, че ни помогнахте в труден момент! Благодарни сме, че се грижихте за близките ни! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!"

С.Я. 6/8/2014