Пациенти с инсулт

  • Дата:08/03/2016
  • Информация:Грижи за пациенти с неврологични болести на мозъка

Неврологичните заболявания на мозъка са вторите най-често срещани сред възрастните хора не само в България, но и по света. Сред тях с най-голям брой в Хоспис Царица Елеонра Варна са пациенти с инсулт, множествена склероза, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон.

Възстановяването от неврологични заболявания на мозъка е строго индивидуално. Някои пациенти се завръщат почти напълно, други частично към предишния си живот, а трети го правят за по-дълъг период от няколко години. Какъвто и да е случаят, грижите, които се полагат за пациентите след като са изписани от болничното заведение са най-важните за по-бързата и успешна ре-интеграция.

Работата с пациентите е в няколко посоки:
- контрол на приема на лекарства
- социализация и упражняване на речеви способности
- упражнения включващи логично мислене
- духовна подкрепа за психическото и емоционалното здраве
- рехабилитация по индивидуална схема, за да се раздвижат засегнатите крайници и да се възстанови двигателната способност

В процеса на възстановяване от неврологични заболявания на мозъка апелираме към максимална активност и участие на членовете на семейството и приятелите. Няма по-голям стимул за подобряване от подкрепата на роднини и приятели, които да покажат на пациента, колко важно е той да се възстанови и да се включи в семейните дейности и живот. Посещенията от най-малките и най-нови членове на семейството е особено въздействащо и позитивно.

С общи усилия ще успеем да постигнем цялостен подход в обгрижването, с което да увеличим шансовете за възможно най-пълното възстановяване на болния.


За повече информация, както и да обсъдим как можем да ви помогнем, моля свържете с Мариана Петрова на +359 888 607 000.